Ongewenst gedrag, praat erover!

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Wanneer je als lid van onze vereniging te maken krijgt met ongewenst gedrag is het belangrijk om te weten waar je terecht kunt voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor. Ongewenst gedrag omvat niet alleen seksuele intimidatie of seksueel overschrijdend gedrag, maar ook schelden, pesten, kwetsende opmerkingen, digitaal pesten, etc. Ook kan een luisterend oor erg fijn zijn wanneer je je op een andere manier onveilig voelt of als je problemen wilt voorkomen.

Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) luistert naar jouw verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om tot een oplossing van de problemen te komen. Alles wat besproken wordt, wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Wanneer daar aanleiding toe is kan de vertrouwenscontactpersoon met jou mogelijke doorverwijzingen naar een vertrouwenspersoon, een klacht-/tuchtcommissie van de bond, een advocaat, de politie en/of andere hulpverleners bespreken.

De vertrouwenscontactpersonen binnen onze vereniging zijn Monique Cobussen en Stefan Lochs,

Bereikbaarheid;

Via mail;                    vcp@bekenhorst.nl

Stefan Lochs;           06-533518906 

Monique Cobussen; 06-83355680

Zij stellen zichzelf graag voor;

Ik ben Monique Cobussen. Ik ben 43 jaar en ik woon inmiddels bijna 3 jaar in het mooie Loenen. Ik ben getrouwd en heb 2 honden waar ik  graag mee wandel. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Pro Persona (psychiatrisch ziekenhuis). Sinds 2023 ben ik één van de  Vertrouwenscontactpersonen van LTC Loenen en VV Loenermark. Ik heb de cursus VertrouwensContactPersoon bij NOC*NSF gevolgd en volg op dit moment ook de volledige studie voor vertrouwenspersoon. Ik hoop (ook bij twijfel) dat jullie contact met me opnemen.
Sport hoort voor iedereen leuk, gezellig en veilig te zijn.

Je kunt je voorkeur aangeven om met Stefan of met mij te praten, net wat voor jou prettig is.
En niet geheel onbelangrijk om te weten; je bent altijd welkom, ik ben oordeel vrij en jij hebt de regie! 

Ik ben Stefan Lochs, 49 jaar en woon sinds 1 maart 2022, samen met mijn vrouw en onze kinderen, in het prachtige Loenen.
Ik ben ruim 28 jaar werkzaam binnen de hulpverlening en heb bij verschillende organisaties mogen werken. Sinds 1,5 jaar mag ik samen met mijn vrouw en kinderen, op onze eigen mooie plek, een gezinshuis met dagbesteding runnen. Bij ons wonen, naast ons eigen gezin, 7 jongeren en jong volwassenen die door ons begeleid worden.
Doordat 2 van onze bewoners actief zijn bij de Loenermark ben ik in contact gekomen met 1 van de bestuursleden. Hier kwam enkele maanden geleden ter sprake dat de voetbalclub op zoek is naar een nieuwe vertrouwenscontact persoon en of dit niet iets voor mij zou kunnen zijn. Hier heb ik positief op gereageerd.

Voor mij is het belangrijk dat iedereen binnen een vereniging zich vrij en ontspannen kan en durft te bewegen hopelijk kan ik in deze rol een klein beetje bijdragen. Wat voor mij belangrijk is, is dat iedereen gelijk is en elkaar respectvol behandeld.

Mocht er in de toekomst een situatie zijn waarin je advies of hulp nodig hebt dan ben ik te bereiken via bovenstaand mailadres.

Heel veel sportplezier gewenst,

 

 

 
 
      
 
 
 
.
 

 

 

 

 

 

  • Home
  • Ongewenst gedrag, praat erover!