Vereniging

Algemene Informatie

 
Kleding en schoeisel
Op ons tennispark hebben we 5 kunstgrasbanen. Er wordt altijd hard aan gewerkt om de banen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Daarom is het verplicht om uitsluitend op sportschoenen de baan op te gaan. Ieder lid heeft het recht om iemand met het verkeerde schoeisel hierop te wijzen. Aan de kleding worden geen bijzondere eisen gesteld. Het lijkt vanzelfsprekend dat men sportkleding draagt.
 
Spelregels
Het gebeurt dikwijls dat een nieuw lid niet op de hoogte is van de spelregels en de wijze van telling bij het tennisspel. Het is niet direct noodzakelijk om dit te weten, doch in de toekomst wel belangrijk. Tijdens de tennislessen zal het e.e.a. wel duidelijk worden, maar het meest op dit gebied zult u leren in de praktijk. Dus tijdens het grabbelen en het afspreken met de overige leden. Tennissen leert men het best in de praktijk.
 
Tennislessen
Het is zeer aan te raden om wanneer u nog niet kunt tennissen eerst tennisles te nemen. Een verkeerd aangeleerde slag is moeilijk te corrigeren en kan leiden tot blessures. Er is een tennisleraar werkzaam op ons park (zomer en winter). Meer informatie kunt u vinden onder Verenigingen > Tennislessen
 
Speeltijden
U bent lid geworden om te tennissen, doch daarnaast speelt gezelligheid binnen een vereniging ook een rol. Om kennis te maken met uw medeleden, en om veel te spelen, raden wij u aan om op grabbelochtenden of grabbelavonden te komen spelen. Hier hebt u de mogelijkheid om ieder half uur met andere leden te tennissen(dubbelen). Zo leert u meerdere leden kennen. De grabbelochtenden zijn op de maandag- en donderdagochtend. U bent van harte welkom!!!
 
Naast het grabbelen is er ook de mogelijkheid om voor uzelf en 1 of 3 medespelers een baan te reserveren door middel van afhangen.
 
U ziet, er zijn genoeg mogelijkheden te spelen op ons park. Voor extra baanbezetting kijk bij het kopje op onze site.
 
Afhangen
Er wordt afgehangen op hele en halve uren. Wanneer u wilt spelen, hangt u uw lidmaatschapskaartje op de gewenste baan en tijdstip op het reserveringsbord.
Voorbeeld: u komt om 14.55 uur op de tennisbaan. Dan kunt u afhangen om 15.00 uur. Komt u na 15.00 uur, dan moet u afhangen om 15.30 uur. Begint u om 15.15 uur (kaartje moet dan op 15.00 uur afgehangen worden) dan loopt u het risico om 15.30 uur afgehangen te worden.
 
Indien u na een half uur niet wordt afgehangen door een ander lid kunt u rustig verder tennissen. Wordt u wel afgehangen na een half uur bv. om 16.00 uur, dan mag u weer afhangen voor 16.30 uur, en niet een ander koppel afhangen om 16.00 uur. U dient dan een half uur te wachten.
 
Indien u arriveert en alle banen zijn bezet, dan moet u diegenen afhangen die het langst op de baan staan. Bij een gelijktijdig begonnen enkel- en dubbelspel moet u eerst het enkelspel afhangen. Men kan natuurlijk ook proberen een dubbel te formeren.
 
Zolang zich geen nieuw spelers melden kunt u rustig doorspelen. Grabbelaars kunnen op de baan die hen ter beschikking staan niet worden afgehangen. Echter, indien zij op de andere banen spelen dan gelden, ook voor hen, de normale afhangregels.
 
Let wel: tijdens het afhangen dient u op het park aanwezig te zijn! Ook al bent u alleen op de baan, altijd afhangen.
 
Jeugdleden kunnen afhangen tot en met 19.00 uur en doorspelen zolang zij niet worden afgehangen.
 
Introducees
Ieder lid kan een familielid of kennis (die geen lid is) voor een dag introduceren. Men kan hiervoor een afhangkaartje tegen betaling van € 5,00 (€ 2,50 jeugd) verkrijgen bij een van de bestuursleden of in de kantine. Mocht de kantine gesloten zijn, dan het geld deponeren in de brievenbus bij de voordeur. Het L.T.C. lid blijft echter verantwoordelijk voor de introducé en dient ook op de baan aanwezig te zijn.