Jeugd

Voor de jeugd worden verschillende activiteiten georganiseerd. Een aantal voorbeelden van activiteiten zijn:  tennisclinics, ouder-kind toernooi, een gezellig jaarlijks uitje, en uitwisselingen met andere verenigingen.
Tevens zorgen wij er voor dat, in overleg met de tennisschool, de kinderen worden ingeschreven voor wedstrijden of competities.

 

Competitie
Tennis kids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razend snel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en bal soorten.
Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een mini baan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 cm en 56 cm.
Oranje
In de tweede fase van tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. de kinderen ( 8 tm 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er  wordt gespeeld op een driekwart baan (een volledige baan die ingekort is tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwart baan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.
Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op "hele baan" tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket die tussen de 63,5 cm en 68 cm  lang is.
Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele tennisbal. Ze beheersen de juiste techniek op op een heel veld rally's te spelen.