Actuele informatie COVID-19 en tennis

 

Bezoek voor actuele informatie de website van het RIVM: http://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte

Actuele informatie over de laatste maatregelen rondom tennis is te vinden op de site van de KNLTB

 

UPDATE MAATREGELEN 4 NOVEMBER 2020

Hallo LTC leden,

Helaas al weer een update.

De aanscherping van de corona maatregelen op 4 november zorgt weer voor een herziening van de regels.

De komende 2 weken mogen we geen dubbelspel spelen, dit gaat in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur. Dit is vandaag door de KNLTB gemeld, zie onderstaande tekst;

Update 04 november:

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis en padel. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gaan in op woensdagavond 4 november om 22.00 uur en gelden voor 2 weken.

  • De tijdelijke verzwaring van de maatregelen is nodig om het aantal besmettingen sneller te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. De extra maatregelen gelden in heel Nederland, iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Sporten en bewegen is gezond en we zijn blij dat we tennis en padel kunnen blijven spelen de komende twee weken, maar wel met meer beperkingen. Dat is even niet anders.
  • De overheidsrichtlijnen voor sport zijn besproken met NOC*NSF en de sportbonden. Het protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF is leidend en daaruit komt nu het volgende:
  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘’gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

 

Zorg goed voor je zelf en voor elkaar!

Veel speelplezier!

Het bestuur van LTC Loenen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 14 OKTOBER 2020

Volgens de richtlijnen van het KNLTB zijn interne competities niet toegestaan, tot nader order wordt de wintercompetitie uitgesteld. 

 

Met vriendelijke groet,

De Wedstrijdcommissie 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 8 OKTOBER 2020

Hallo LTC leden,

 

We hebben de afgelopen tijd weer heel wat gezellige momenten met elkaar gehad na de wedstrijden in de kantine. Maar zoals eenieder inmiddels wel weet is landelijk besloten dat de sportkantines weer gesloten moeten blijven.

Wat betekent dit voor onze kantine; 

Het clubgebouw is alleen geopend voor de bediening van de verlichting en het gebruik van de toiletten. De douches zijn tot nader order buiten gebruik.

Wel is het pinapparaat beschikbaar zodat eventuele introducees, die natuurlijk welkom zijn, hun bijdrage van 5 euro gewoon kunnen pinnen.

Dit betekent helaas ook dat extra activiteiten geen doorgang kunnen vinden dus ook de Damesdag (1e zaterdag in november) zal niet doorgaan.

 

Dit beteken helaas ook dat extra activiteiten geen doorgang kunnen vinden dus ook de Damesdag (1e zatedag in november) zal niet doorgaan.